Yrittäjä haastoi verottajan!- Verottajalle karu tappio!

Verkkouutiset.fi uutisoi äskettäin, miten verottaja on joutunut muuttamaan toimintaansa oikeuden päätöksen seurauksena.

Tapaus liittyy liikkuvaa telinetyötä tekevien työntekijöiden matkakorvauksia koskevaan riitaa joka on vellonut Suomen eri oikeusasteissa jo vuosia ristiin rastiin. 

Sitkeä riita verottajan ja yrittäjän välillä sai alkunsa kun työnantajayrityksenä asiassa toiminut SMJ-Asennus ei suorittanut maksetuista matkakorvauksista ennakkopidätystä työntekijöilleen, koska tulkitsi korvaukset verovaapaaksi tuloksi työntekijöilleen. 

Verottaja puolestaan katsoi suorittamansa verotarkastuksen yhteydessä asiaa toisin ja sen mielestä matkakorvauksista olisi pitänyt maksaa ennakkopidätykset. 

Jälkeen perittynä verohallinto vaati SMJ-Asennusta maksamaan maksamatta jääneet ennakkopidätykset 40% kaavamaisen ennakkopidätysprosentin mukaan.

Verottaja vaati ennakkopidätyksiä korkeimmalla mahdollisella veroprosentilla, vaikka yritykselle työskennelleiden työntekijöiden oikeat veroprosentit olisi ollut laskettavissa. 

SMJ-Asennus valitti ratkaisusta vaatien siihen oikaisua. Oikaisulautakunta ei oikaissut asiaa, minkä seurauksena yrittäjä vei asian seuraavalle juridiselle tasolle Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. 

Hallinto-oikeus ei suostunut päätöksessään muuttamaan verottajan ratkaisua, joten asia eteni viimein KHO:n käsiteltäväksi.

Korkein hallinto-oikeus katsoi asiaa toisin ja kumosi  hallinto-oikeuden ja verottajan oikaisulautakunnan päätöksen yrittäjän hyväksi, ja palautti asian uudelleen Verohallinnon käsittelyyn.

Lue tästä, miten yrittäjän sitkeä luonne ja uskominen itseen ja asian oikeudellisuuteen tuotti pitkän taistelun lopuksi tulosta ja miten verottaja suhtautui asiaan!

Lähde: verkkouutiset.fi