Verottaja ratsasi pitseeriat – Miljoonia euroja kierretty!

Verottaja tiedottaa Verohallinnon tehneen tehovalvontaa koskien ravintoloita, mitkä toimivat niin sanotusti pitseerioina ja kebab-ravintoloina.

Tehovalvonta paljasti ravintoloissa monenlaisia väärinkäytöksiä kuten maksamattomia veroja.Tiedotteen mukaan yhteenlaskettu summa maksamattomia veroja olisi huimat 5 miljoonaa euroa.

Verohallinnon tekemä valvonta paljasti, että väärinkäytökset ravintoloissa ovat olleet hyvin yleisiä valtakunnallisella tasolla.

Reilun vuoden tapahtuneen valvonnan aikana verohallinto on tehnyt eri puolilla maata ravintoloihin 174 verotarkastusta, joiden perusteella 114 tapausta on saatettu rikosilmoitusharkintaan. Rikosilmoitus on tehty noin 40 toimijasta. 

Veroja korotuksineen Verohallinto on määrännyt maksettavaksi noin viiden miljoonan euron edestä.

– Valvonnalla pyrimme saamaan kiinni ne, jotka välttelevät veroja. Valvontamme perustuu riskianalyysiin, ja se suunnataan niihin toimijoihin, joilla on puutteita velvoitteiden hoitamisessa. 

– Säännöt ovat samat kaikille, Verohallinnon apulaisjohtaja Tarja Valsi paljastaa tiedotteessa.

Tehovalvonnan myötä havainnot ovat olleet pitkälti samoja, joita ravintoloiden valvonnassa on tullut aiemminkin ilmi kuten se, että kirjanpidosta puuttuu myyntejä eikä tuloja ole ilmoitettu verottajalle laisinkaan. 

Tehostettu valvonta koskien pitseerioihin ja kebab-ravintoloihin alkoi keväällä 2023 ja se jatkuu vuoden 2024 loppuun.

Lähde: Verohallinto