Suomalais artisti vankilaan raiskauksesta!

Helsingin käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen valittanut Mega-Ertsi taiteilijanimen takaa löytyvä Eero-Lauri Aleksi Korhola on tuomittu raiskauksesta kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen. 

Viime viikon perjantaina (31.5.) tuomionsa antanut Helsingin hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tapaan Korholan syylliseksi tekoon. Korhonen itse on kiistänyt alusta saakka syyllistyneensä rikokseen.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Seiska-lehden mukaan raiskaus on tapahtunut Jamaikalla vuonna 2019, jolloin artisti ja asianomaisena asiassa oleva suomalainen nainen olivat juoneet illan aikana alkoholia ja polttaneet kannabista. 

Trooppisen yön laskeuduttua he olivat tehneet yhteisymmärryksessä toisilleen seksuaalisia tekoja, jonka jälkeen nainen oli nukahtanut.

Tokkurainen nainen oli herännyt Korholan raottaessa hänen pakaroitaan samalla tiedustelleessaan naisen suostumusta anaaliseksiin. Uhri ei ollut vastannut reggae-artistille asiaan mitään. Räppäri kuitenkin jatkoi toimintaansa ja lopulta uhri kiskaisi itsensä irti ja löi räppäriä.

Seiskan haltuun saamista asiakirjoista selviää, että Korhola yritti vielä myöhemmin yön aikana työntää naisen päätä haaraväliinsä. Uhri sai kuitenkin myös tällä kertaa riuhtaistua itsensä irti Korhosen otteesta.

Seuraavana aamuna Korhonen ei vieläkään jättänyt naista rauhaan vaan hän oli uudelleen sukupuoliyhteydessä naisen kanssa pitäen hänen lantaistaan kiinni.

Jättikorvaukset

Helsingin hovioikeus katsoi, että asianomaisen kertomus asiassa oli uskottava ja asian saama mediajulkisuus ei  ollut Korhosen suuntaan poikkeuksellisen suurta tai leimaavaa suhteessa rikoksen vakavuuteen, kuten Korhonen itse oli asiaan esittänyt hovioikeudelle. 

Ehdottomaan vankeusrangaistukseen tuomittu Korhonen tuomittiin lisäksi maksamaan asiassa asianomaisena olleelle naiselle kivusta, kärsimyksestä, ansionmentyksestä sekä terapiakuluista 15 000 euron vahingonkorvaukset.

Lisäksi Korhonen määrättiin maksamaan vastapuolen asianajajan lähes 5 000 euron laskun hovioikeudesta ja hieman yli 7 000 euron laskun käräjäoikeudesta.

Seiska uutisoi asiasta ensimmäisen kerran vuonna 2022. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Seiska