Rikosmedia teki rikosilmoituksen Ylen toimittajasta!

Rikosmedia ja sen takana toimiva yritys ovat pyytäneet poliisia tutkimaan onko Yleisradion palkkalistoilla toimiva toimittaja syyllistynyt rikokseen tehdessään rikosmedia.fi -sivustoon liittyvän artikkelin. Kyseinen artikkeli on julkaistu yle.fi sivustolla sekä lukuisilla muilla sivustoilla ja Facebook-ryhmissä. 

Artikkelissa käsitellään Suomessa toimivia rikosuutisia julkaisevia nettimedioita ja niiden toimintaa. Juttuun on haastateltu Tampereen yliopiston mediatutkijaa.

Rikosmedia.fi -sivuston takana toimiva yritys on pyytänyt poliisia tutkimaan onko kyseinen toimittaja sekä jutun julkaisemista vastaava henkilö syyllistynyt asiassa muun muassa perusmuotoiseen kunnianloukkaukseen.

Artikkelin otsikkoon on nostettu rikosmedia.fi -sivuton takaa löytyvän yrityksen henkilön 13-vuotta sitten saama tuomio törkeästä huumausainerikoksesta.

Kyseinen henkilö ei ole saanut kyseisen tuomion jälkeen muita tuomiota eikä häntä kohtaan ole ollut syyteharkintaa syyttäjän toimesta.

Rikosmedia ja sen takana toimiva yritys katsoo, että artikkelin otsikko on tehty nykypäivänä kovassa suosiossa olevaan niin sanottuun ”klikkiotsikko” muotoon, vaikka itse juttu on aivan muuta. Rikosmedia kieltäytyi Ylen toimittajan pyytäessä haastattelua.

Rikosmedia.fi -nettisivuston takana toimiva yritys on jättämästä Ylen julkaisemasta jutusta myös kantelua Julkisen sanan neuvostolle. Rikosmedia.fi ja sen takana toimiva yritys tiedottavat asiasta lisää kun asia etenee viranomaistahoissa.