Pottukoira Rikosmedialle: ”Poliisihallitus voi…”

Poliisi tiedotti juuri ennen pääsiäisen pyhiä Poliisihallituksen kieltäneen kahdelta sosiaalisen median vaikuttajalta lainvastaisen rahapelien markkinoinnin omilla somekanavillaan. Poliisihallitus katsoi, että somevaikuttajien toiminnassa on ollut kyseessä ulkomaisten rahapeliyhtiöiden kumppanuusmarkkinoinnista Manner-Suomen alueella. 

Tehostaakseen kieltoa poliisi määräsi molemmille somevaikuttajille tuntuvan uhkasakon, koska se katsoo että molemmilla vaikuttajilla on suuria taloudellisia intressejä jatkaa toimintaansa. 

Rikosmedia tavoitti tuohtununeen tubettajan Jouko ”Pottukoira” Kärkkäisen, joka on toinen jolle Poliisihallitus antoi kieltoa tehostaakseen uhkasakon.

– Mielestäni Poliisihallitus voi haistaa pitkän V****, mies viestitti rikosmedialle tunnelmistaan uhkasakon suhteen.

Lupaus seuraajille

MTV Uutiset tekivät Poliisin medialle toimittaman tiedotteen vanavedessä jutun asiasta. Jutussaan maikkari kertoo saaneensa poliisihallitukselta asiakirjoja, mistä selviää, että poliisi on kerännyt materiaalia somevaikuttajia vastaan kuukausia. Poliisien selvityksen mukaan ulkomaalaisten pelifirmojen markkinointi on ollu tietoista ja systemaattista somevaikuttajien somekanavilla.

Toinen poliisin seuraama ja uhkasakon asiasta saanut pelejään muun muassa Twich-palveluun yli 20 000 seuraajalle jakanut Eetu ”Roosteeni” Gråsten. Gråsten on jakanut myös seuraajiensa seurattavaksi materiaalia, missä hän pelaa netttikasinoiden sivustoilla.

Poliisi katsoi Gråsten osalta uhkasakon isommaksi ja määräsi hänelle kiellon tehosteeksi 33 000 euron uhkasakon. Somekanavillaan alkoholinhuuruista elämäänsä jakavan Pottukoiran uhkasakon summaksi poliisi katsoi, että 30 000 euroa on riittävä.

– En aio muuttaa mitenkään toimintajatapojani. Tämä on vapaa maa, Pottukoira lupaa seuraajilleen.

Poliisin tiedotteen mukaan se on valmis ryhtymään toimenpiteisiin uhkasakkojen tuomitsemiseksi maksettavaksi, jos somevaikuttajat kiellosta huolimatta jatkavat rahapelien markkinoinitia Manner-Suomessa.

Lain mukaan ainoastaan Veikkaus saa mainostaa rahepelejä Manner-Suomessa. Molempien uhkasakon saaneen kohdalla asiassa on menossa lain mukainen 30 päivän valitusaika. 

Lähteet: MTV Uutiset, Poliisi