Poliisi tarkkaili nettikauppaa! Satoja kiinniottoja!

Poliisi tiedottaa tehneensä laajaa valvontaa tietoverkoissa käytävää laitonta huume- ja asekauppaa vastaan.

Poliisin tiedotteen mukaan laajat valvontatulokset osoittavat, että rikolliset ovat alkaneet käyttämään tietoverkkoja kasvavassa määrin huumausaineiden välittämiseen ja asekauppaan myös Suomessa.

Poliisin alkuvuoden aikana suorittaman tehovalvonnan yhteydessä poliisi kirjasi yhteensä toista sataa rikosilmoitusta, jotka koostuvat pääosin huumausainerikoksista.

Erilaisia ampuma-aserikoksesta se kirjasi rikosilmoituksia yhteensä 24 kappaletta. 

Valvonta osoittautui myös takavarikoiden perusteella tehokkaaksi, sillä sen aikana takavarikoitiin muun muassa amfetamiinia yli 7 kg ja marihuanaa yli 5 kg.

Lisäksi takavarikoitiin pienempiä määriä muita huumausaineita kuten huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä.

KUVA: Kuvituskuva

Ampuma-aseiden osalta takavarikkoon päätyi käsiaseita, niin sanottuja pitkiä aseita, erityisen vaaralliseksi luokiteltavia aseita sekä satoja patruunoita.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Toni Sjöblomin mukaan eräs merkittävä keino vaikuttaa rikolliseen toimintaan on myös rikoksella saadun omaisuuden takavarikoiminen. Valvonnan tuloksena takavarikkoon päätyikin käteistä rahaa yli 40 000 euroa.

Tehovalvonnan aikana poliisi käytti rikosten selvittämiseksi myös pakkokeinoja, jonka seurauksena kiinni otettiin yli sata henkilöä, josta pidätetyksi päätyi yli 30 ja tutkintavangiksi 16 henkilöä. 

Kotietsintöjä ja laite-etsintöjä tehtiin yhteensä lähes 300. Valvonta operaation aikana poliisin toimenpiteiden kohteeksi väistämättä joutui myös ihmisiä, jotka käyttävät huumausaineita. Heidän osalta poliisi antoi valvontajakson aikana hoitoonohjausta 46 henkilölle.

Lähde: Poliisi