Tehovalvonnassa 116 ajokieltoa!

Poliisi tehovalvoi viime viikonloppuna (24. – 26.5.2024) koko maassa mopojen, moottoripyörien ja muiden autoa kevyempien ajoneuvojen ja niiden kuljettajien kuntoa sekä liikennekäyttäytymistä.

Valvontaa kohdistettiin myös sähköisten liikkumisvälineiden kuntoon ja kulkunopeuteen. Valvonnan aikana tarkastettiin noin 1500 mopoa, moottoripyörää, kevyttä nelipyörää ja moottoripyörää sekä runsaat 500 autoa.

Valvonnassa tavattiin 21 rattijuoppoa, ajoneuvoon riittävä ajokortti puuttui 101 kuljettajalta ja ajokieltoon määrättiin 116 ajo-oikeuden haltijaa.

Tarpeettomaan tai häiritsevään ajoon puututtiin 12 kertaa ja muuhun liikennesääntöjen rikkomiseen 150 kertaa.

Laittomia henkilökuormia tavattiin 18, luokaltaan muutettuja ajoneuvoja 37 ja kunnoltaan määräysten vastaisia ajoneuvoja 233.

Poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta pitää tuloksia odotetunlaisina joskin esimerkiksi rattijuoppojen ja luokaltaan muutettujen ajoneuvojen määrä oli suhteessa tarkastettujen ajoneuvojen määrään pienempi kuin viime vuoden vastaavassa valvonnassa.


− Ideaalitilanteessa ja liikenneturvallisuuden kannalta ajateltuna vikoja ja sääntörikkeita saisi löytyä paljon vähemmän, toteaa Katajisto lopuksi.

Lähde: Poliisi