Pikkaraisen raiskaustuomio korkeimpaan!

Viihdelehti Seiska uutisoi keskiviikkona (8.5.), että ex-jääkiekkoilija Hannu Pikkaraisen Helsingin hovioikeudessa saama tuomio raiskauksesta ei jää voimaan, sillä Pikkarainen on valittanut asiasta Korkeimpaan oikeuteen.

Korkeimmasta oikeudesta Seiskalle varmistetun tiedon mukaan Korkeinoikeus on myöntänyt asiassa valitusluvan Pikkaraiselle.

Pikkaraisen raiskauskäräjiä on ehditty istua jo kaikissa muissa Suomen oikeusasteissa. Vuonna 2022 alkaneessa oikeusrumbassa Pikkarainen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 2 vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen perusmuotoisesta raiskauksesta.

Hovioikeus kuitenkin katsoi myöhemmin, että median uutisointi on vaikuttanut  Pikkaraisen yksityiselämään kielteisesti ja huomio tämän tehdessään päätöksen tuomiosta.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Pikkaraisen viime vuoden lokakuussa perusmuotoisesta raiskauksesta 1 vuoden ja 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Hovioikeus tiputti tuomiota neljällä kuukaudella muuttaen sen lisäksi ehdottomasta ehdolliseksi.

LUE MYÖS: Jääkiekkokaukaloiden hirviöt!

Perhetuttu asianomaisena

Käräjäoikeuden aikaan monet viihdemediat uutisoivat, että asiassa asianomaisena olisi Pikkaraisen hyvin tuntema naispuolinen henkilö, jota voidaan luonnehtia hänen entiseksi perhetutukseen.

Seksuaalinen kanssakäyminen tapahtui Pikkaraisen mukaan yhteisymmärryksessä naisen kanssa. Käräjäoikeuden papereiden mukaan nainen on kuitenkin kieltänyt asiassa yhteisymmärryksen ja kertonut olleensa unessa Pikkareisen toiminnan aikana. 

Pikkaraisen saatua valitusluvan Korkeimmalta oikeudelta tarkoittaa, että hovioikeuden antama tuomio ei ole lainvoimainen. Seiskan tietojen mukaan jutun käsittelypäivä Korkeimmassa oikeudessa ei ole vielä tiedossa.

Rikosmedia ei tavoittanut Helsingin pölyt taakseen jättänyttä ja nykyään Lapin suunnassa asuvaa Pikkaraista kommentoimaa asiaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Lähde: Seiska.