Nyt huijataan Matkahuollon nimissä!

Poliisi tiedottaa saaneensa lukuisia ilmoituksia huolestuneilta kansalaisilta Matkahuollon nimissä lähetetyistä huijausviesteistä. 

Poliisin tiedotteen mukaan huijarit ovat lähestyneet ihmisiä tällä kertaa tekstiviestitse. Selvä merkki huijausviestistä on viestin otsikko, joka on kirjoitettu muotoon Matkahuolt. Viestin otsikosta puuttuu sanan viimeinen o-kirjain.

Huijausviestissä kerrotaan, että viestin saajalle olisi saapunut paketti Matkahuollon toimitettavaksi. Viestin yhteyteen on laitettu linkki sivustolle, minkä kautta voi sopia matkahuollon kanssa paketin kuljetuksesta kotiin tai sen hausta matkahuollon pisteestä.

Kun henkilö klikkaa linkkiä siirtyy hän valesivustolle, jossa pitää syöttää verkkopankkitunnukset ennen kun saa lisätietoja muka saapuneesta paketista.

Poliisin mukaan sivustolle verkkopankkitunnukset syöttävän pahaa aavistamattoman henkilön tili tyhjennetään nopealla aikataululla.

Poliisin valtakunnallisen TVA-yksikön tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tommi Juvonen kannustaa ihmisiä myös käyttämään aktiivisesti operaattoreiden tarjoamaa mobiilivarmennetta.


– Se tuo lisäturvaa, kun palveluihin kirjaudutaan pelkällä mobiilivarmenteella. Mobiilivarmenteen käyttöönotto ja käyttäminen on helppoa, kertoo Juvonen.

– Haluan muistuttaa, että verkkopankkitunnuksia ei kysellä erikseen minkään tahon toimesta puhelimitse, viestein tai muutoinkaan. Olkaa valppaana ja katsokaa etenkin linkitetyn sivuston osoiterivistöä. Se näyttää valesivustolla erilaiselta, kuin oikealla sivustolla. 

Muista, että oikotietä rikkauksiin tai ilmaisiin tavaroihin ei ole, toteaa Juvonen tiedotteessa painokkaasti.

TVA-yksikkö on Poliisin tuore valtakunnallinen yksikkö, joka aloitti toimintansa 1.5.2024. TVA-yksikkö tutkii tietoverkkoavusteisia omaisuusrikoksia koko valtakunnan alueella ja priorisoi tutkinnassa vakavimmat tapaukset.

Lähde: Poliisi