Näin suojaat puhelimesi helposti!

Roskaposteista ja huijausviesteistä on tullut lähes päivittäinen riesa kaikille puhelinta käyttäville tahoille nuorista vanhuksiin. Häiritsevän toiminnan lisäksi kyseiset huijausviestit, roskasähköpostiviesti ja huijauspuhelut vievät aikaa ja saattavat olla pahimmillaan myös laaja tietoturvariski sellaisen saaneelle.

Keväällä 2023 Suomen Telemerkkinointiliitto ry, jakoi Applen App Storeen ja Google Play -sovelluskauppaan tekemänsä Kilpi-nimisen sovelluksen. Yhteensä yli 35 000 kertaa ladattu sovellus niin Andoid- ja iPhone puhelimiin on saanut vankan aseman estopalveluohjelmien keskuudessa alle vuodessa.

Sovelluskaupoista ladattavan sovelluksen käyttö on helppo rekisteröinnistä alkaen, eikä sen käyttöön ottamiseen mene minuutteja kauemmin. Sovellukseen luodaan aluksi tili joko puhelinnumerolla tai Apple- tai Google kirjautumisella, jonka jälkeen sovellus opastaa tilin aktivoimisen vaihe vaiheelta suojauksen tekemiseksi.

Kilpi on suunniteltu estämään ei-toivotut puhelut, viestit ja sähköpostit ja siitä löytyy niin ilmainen kuin maksullinen versio. Kilven maksullinen versio (premium) maksaa 6,99 euroa vuodessa. Erona ilmaisversioon on laajempi turva suojattavalle laitteelle. Kilven uudenlainen teknologia käyttää hyväkseen myös tekoälyä, joka auttaa sovellusta tunnistamaan paremmin huijausviesteistä. 

Iltasanomat julkaisi viime vuoden joulukuussa sovelluksesta jutun. Jutussa Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n toimitusjohtaja kommentoi sovellusta.

– Toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla Kilpi-sovellus tarvitsee käyttäjältä erilaisia oikeuksia, kuten käyttäjän tiedot ja pääsyn puhelutietoihin, tekstiviesteihin, sähköpostiin ja yhteystietoihin, sovelluksen perustaja ja Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n puheenjohtaja Arto Isokoski kertoi Iltasanomille.

Lähteet: Iltasanomat, Suomen Telemerkkinointiliitto ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *