Näin sujui Biker Meeting!

Viime viikon lauantaina (4.5) Nokialla järjestettiin Biker Meeting -tapahtuma, mihin lähes kaikki Suomen moottoripyöräkerhot lähettävät edustajansa paikalle vuosittain.

Tapahtuma järjestetään yleensä kaksi kertaa vuodessa ja se järjestetään aina eri paikoissa. Tällä kertaa tapahtuma järjestettiin Tampereen lähellä Nokialla, mikä kuuluu Sisä-Suomen poliisilaitoksen valvonta-alueeseen.

Rikosmedian tietojen mukaan tapahtumapaikan läheisyydessä nähtiin poliisin edustajia kuvaamassa ja tarkastelemassa moottoripyöriä ja niitä ajavien ihmisten papereita.

– Poliisi suoritti liikenteenvalvontaa sekä turvasi tapahtuman yleisen järjestyksen ja turvallisuuden, Sisä-Suomen poliisilaitoksen tiedotuksesta kerrotaan Rikosmedialle.

Rikosmedian tietojen mukaan tapahtuma sujui hyvässä yhteistyössä virkavallan ja moottoripyöräharrastajien kesken. 

– Biker Meeting meni rauhallisesti poliisin näkökulmasta. Lahdesjärven ABC:lta kohti Nokian jäähallia Biker Meetingiin liikkuneesta isosta moottoripyöräletkasta tuli muutamia ilmoituksia hätäkeskukseen vaarallisesta liikennekäyttäytymisestä, mutta muuten kaikki sujui hyvin.

– Poliisi varautui tapahtumaan kuin mihinkä  muuhunkin vastaavaan saman kokoluokan tapahtumaan. Isoja yleisötapahtumia on poliisilaitoksemme alueella lähes viikottain. Kesäisin on myös useita mopo-/autokokoontumisia, joissa ajetaan vastaavissa letkoissa paikasta toiseen, poliisin edustaja kertoo.

Vuosikymmenien perinne

Biker Meeting – tapahtuma vietti viime viikon lauantaina 30-vuotis juhlapäivää. Tapahtumaa on järjestetty sitkeästi vuosikymmenestä toiseen, eikä koronan tai muun ole sen suuremmin annettu estää joka vuotisten tapahtumien järjestämistä. 

– Tapahtuma sujui hienosti ilman mitään häiriötekijöitä, niin kuin aina ennenkin. Sää suosi ja tunnelma oli mukava ja toverillinen. Minkäänlaista vastakkainasettelua ei ollut eikä ole olemassakaan, vaan asioista keskusteltiin hyvässä hengessä ja myös huumorilla höystettynä.

– Tapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa ja siihen voi osallistua kaikki Suomessa toimivat bikerit samanarvoisina. Biker Meetingissä käsitellään ajankohtaisia asioita.

– Biker Meetingeja on järjestetty samalla periaatteella 30 vuotta, Biker Meeting -tapahtumaa järjestävän Biker Unionista kerrotaan.

Seuraava Biker Meeting järjestetään tämän vuoden syksyllä.