Mies yritti tilata Toivo Sukarin palkkamurhan!

Ilta-Sanomat uutisoi äskettäin, miten Keskusrikospoliisi on saanut  kaikessa hiljaisuudessa valmiiksi esitutkinnan miestä kohtaan, joka yritti tilata Masku-huonekaluketjun omistajan Toivo Sukarin palkkamurhan.

Asia paljastui vasta viime keskiviikkona (19.6.) kun Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa luettiin raskaat syytteet 44-vuotiaalle miehelle.

Syytenimikkeet asiassa ovat törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu sekä laitoin uhkaus. Syyttäjä vaatii miehelle 2 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. 

Ilta-Sanomien artikkelin mukaan mies oli syksyllä 2021 ja alkuvuoden 2022 yllyttänyt pimeässä Tor-verkossa Internet Killers -nimisellä palkkamurha-sivustolla tuntemattomaksi jäänyttä miestä suorittamaan Sukarin murhan. Asiassa syytteessä oleva mies oli valmis maksamaan palkkamurhasta 5 000 euron korvauksen sen tekijälle. 

Mies oli syyttäjän mukaan tilannut Sukarille niin sanotun ”drive by murder” tai ”shoot and drive away” murhan. Nimensä mukaan murhaaja ajaa ja ampuu uhrin, joko liikkuvasta tai paikalla seisovasta autosta ja ajaa pois murhan tehtyä.

Syytetty oli jakanut pimeään verkkoon Sukarin  kotiosoitteen, Sukarin kuvan sekä tiedon, että mies oleskelee Espanjassa.

Mies myös siirsi summaa vastaavan summan bitcoineja sivustolle palkkioksi tilauksen toteuttamisesta. Syytetty tunnusti keskusrikospoliisin suorittamassa kuulustelussa toimineensa asiassa syyttäjän kuvaamalla tavalla.

Syyttäjän käräjäsalissa esittämän materiaalin perusteella miehen viha on ollut todellista Sukaria ja hänen puolisoa Nadja Sukaria kohtaan. Poliisi otti miehen kiinni maaliskuussa 2022 asian tiimoilta ja piti häntä kiinni parin päivän ajan ennen miehen vapauttamista.

Ilta-Sanomien tavoittama Maskumiljonäri ei halunnut kommentoida asiaa sen keskeneräisyyden vuoksi. Rikosmedia ei tavoittanut Sukaria kommentoimaan asiaa.

Syytelauselmasta eikä Ilta-Sanomien jutusta selviä, mistä syytetyn viha tai kauna Toivo Sukaria kohtaan johtuu. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antaa asiassa tuomionsa myöhemmin.

Lähde: Ilta-Sanomat.