Manninen yritti tilata erektiolääkkeitä!

Toukokuun alussa monet viihdemediat, kuten myös rikosmedia.fi uutisoi, miten hyvinvointivalmentaja Aki Manninen oli saanut syytteet dopingrikoskokonaisuudessa. 

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tiedotti vihdoin viime viikon torstaina (4.7.), että Manninen on vihdoin toimittanut suostumuksensa (3.7.) käräjäoikeudelle, että asia voidaan käsitellä hänen puolestaan kirjallisen menettelyn kautta.

Myöntymisen myötä julkiseksi tulleesta haastehakemuksesta selviää, että Manninen yritti tilata kotiinsa Aasiasta kahta eri dopingaineeksi luokiteltua lääkettä sekä muita lääkkeitä. Dopingaineksi luokiteltuja tablettaja kuntovalmentaja yritti tilata yhteensä 160 kappaletta.

Haastehakemuksen mukaan dopingrikoksen lisäksi Mannista syytetään lääkerikkomuksesta. Rikosmedian Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta saama haastelauselma avaa tarkemmin Mannisen tilaamien lääkkeiden tarkoitusperää. 

Haastehakemuksesta selviää, että Manninen on yrittänyt tilata 50 kappaletta Finaas 1mg -tabletteja, jotka sisältävät Finasteridia. Finasteridia käytettään muun muassa hoitona miestyyppiseen kaljuntuumiseen pieninä annoksina.

Lisäksi Manninen yritti tilata 10 kpl sildenafiilia vaikuttavana aineena sisältäviä Cenforce 100mg -tabletteja, 10 kpl tadalafiilia vaikuttavana aineena sisältäviä Vidalista 20mg -tabletteja ja 10kpl tadalafiilia ja dapoksetiinia vaikuttavana aineena sisältäviä Super Vidalista -tabletteja.

Niin sildanafila, tadalfilia kuin dapoksentiinia sisältäviä lääkkeitä käytetään ympäri maailman tietoisesti erektiolääkkenä. 

Nopea googletus kyseisistä aineista selvittää asian ja avaa lukuisia mahdollisuuksia tilata erektiolääkkeitä laittomasti Suomeen. Suomessa kyseisiin lääkkeisiin tarvitsee reseptin.

KUVA: TULLI

Esitutkinnassa Manninen on selvittänyt, että hän maksoi tilaamistaan tuotteista kaikkiaan 160 euroa. Tullin kuitenkin nappasi Mannisen tilaamat paketit valvontansa yhteydessä, minkä seurauksena asia tuli tietoisuuteen.

Manninen itse on tuonut esiin niin esitutkinnassa kuin Ilta-Sanomille aiemmin antamassaan haastattelussa, että hän olisi tilannut tuotteet Suomeen netistä tietämättä, että ne ovat dopingaineita. Esitutkinnassa Manninen on vedonnut tietämättömyyteen.

Manninen ei tuonut esitutkinnassa esille mihin käyttöperään hän yritti tilata lääkkeitä.

KUVA: TULLI

Muun muassa personal trainer -palveluita tarjoavan Mannisen tilaamat dopingaineet on urheilijoiden suosiossa. Niitä käytettään muun muassa haitallisten muutosten ennalta ehkäisyyn sekä rasvattoman lihasmassan kasvattamiseen.

Manninen kommentoi aiemmin keväällä Ilta-Sanomille, ettei olisi ymmärtänyt tilatessaan, että aineet luokitellaan dopingaineeksi.

Rikosmedia ei tavoittanut Mannista kommentoimaan asiaa yrityksistä huolimatta. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antaa tuomionsa Suurin pudottaja Suomi -ohjelmassa ja siitä kohun saattelemana sivuun jääneelle Mannisella marraskuun lopussa.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Itä-Uudenmaan käräjäoikeus