Ruuhka, matkustaminen, Tallinna

Keskusrikospoliisi tutkii laajaa pakoterikosta!

Poliisi tiedottaa, että Oulun poliisilaitoksella on ollut tutkinnassa kuluneen kevään aikana epäily törkeästä säännöstelyrikos kokonaisuudesta.

Tiedotteen mukaan esitutkinta on siirretty äskettäin Keskusrikospoliisille. Siirto johtuu pakotteiden kiertämiseen liittyvien tutkintojen keskittämisestä Keskusrikospoliisiin. 

Keskusrikospoliisin parasta aikaa suorittavaa esitutkintaa tehdään yhteistyössä Oulun poliisilaitoksen, Tullin ja Rajavartiolaitoksen kanssa.

Rikoskokonaisuus paljastui yksityishenkilön tekemästä ilmoituksesta poliisille. Poliisille ilmoituksen tehneen henkilön yhteystietoja oli käytetty hänen tietämättään useiden lähetysten tilaamiseen.

Esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että epäilyt henkilöt ovat tehneet täysin ulkopuolisen henkilön tiedoilla ostoja niin suomalaisista kuin kansainvälisistä verkkokaupoista, ostaen Venäjä pakotteiden alaisia tuotteita. 

Saatuaan tuotteet epäilyt ovat toimittaneet tavarat eteenpäin Suomen kautta Venäjälle. Keskusrikospoliisi epäilee rikoksista tällä hetkellä kaikkiaan viittä ihmistä.

Keskusrikospoliisi tulee tiedottamaan asiasta esitutkinnan edetessä omalta osaltaan. Tulli vastaa oman tutkintaosuutensa tiedotuksesta.

Lähde: Keskusrikospoliisi